orthopedie-geel-logo-nieuw Lorem ipsum

De Quervain ingreep


Bij een De Quervain syndroom is er een inklemming met ontsteking  van twee pezen van de duim (extensor pollicis brevis en abductor pollicis longus) aan de basis van de pols.

Repetitieve (hef)bewegingen liggen vaak aan de basis van deze vorm van peesontsteking. 

Indicaties

Wanneer het slechts een beperkte peesontsteking betreft kan een ontstekingswerend middel, een tijdelijke immobilisatie of een lokale injectie het probleem verhelpen.  Enkel hardnekkige gevallen die niet onder controle te brengen zijn met vernoemde behandelingsopties dienen chirurgisch te worden behandeld.

Artikel Indicaties1

De Operatie

 

De ingreep vindt plaats onder een korte algemene of een plaatselijke verdoving. Tijdens de operatie wordt de tunnel waar de pezen lopen en gekneld zitten via een klein sneetje opengemaakt zodat de druk van de geknelde pezen wordt gehaald.

De Revalidatie

De ingreep gebeurt ambulant of in daghospitaal. U wordt aangeraden om onmiddellijk na de ingreep te starten met mobilisaties van de vingers en vooral de duim, dit om littekenvorming te vermijden.

Complicaties

Complicaties zijn uiterst zeldzaam. Soms zijn er wat gevoelsstoornissen aan de handrug of duimbasis doch deze zijn zeldzaam en vaak van voorbijgaande aard.

Zoals bij elke chirurgische procedure kan een infectie of een bloeding optreden. 

Menu