orthopedie-geel-logo-nieuw Lorem ipsum

Infosessies heup- en knieprothesen

Elke twee weken organiseren de diensten Orthopedie en Fysiotherapie Geel vrijblijvende infosessies over heup- en knieprothesen. Met deze gemoedelijke infosessies willen we – bij een gezellige kop koffie - patiënten informeren die een operatie in het vooruitzicht hebben of die nog geen beslissing genomen hebben. Ook de familie is welkom. Deze sessies vinden telkens plaats op donderdagnamiddag en starten om 13 uur.

Het laten plaatsen van een heup- of knieprothese is een ingrijpende gebeurtenis, zowel voor de patiënt als voor familie. Met deze multidisciplinaire informatiesessies bereiden we je zo goed mogelijk voor op de ingreep en de revalidatie.

Programma informatiesessie?

Tijdens deze intensieve namiddag in het Sint-Dimpnaziekenhuis in Geel voorzien we een uitgebreid programma om je zo volledig mogelijk te informeren:

  • De orthopedisch chirurg vertelt je meer over het technische verloop van de operatie, de soorten prothesen, de mogelijke risico’s,…
  • De dienst anesthesie licht toe hoe de ruggenprik of een volledige anesthesie verloopt. Daarnaast komen de verschillende mogelijkheden voor pijnbestrijding tijdens en na de ingreep aan bod.
  • Een verpleegster vertelt over de verzorging na de operatie en je verblijf op de afdeling orthopedie. Daarbij besteden we aandacht aan de praktische aspecten van je ziekenhuisopname en lichten we de dagindeling toe.
  • Een kinesist legt uit hoe de revalidatie na de operatie verloopt. Tijdens je opname gebeurt de revalidatie in het ziekenhuis, nadien kan je de revalidatie verder zetten in onze revalidatieafdeling. Dit gebeurt in groep. Zo krijg je steun van andere patiënten. Uiteraard kan je ook revalideren bij je eigen kinesist. We brengen tijdens de informatiesessie een bezoek aan de revalidatieafdeling.
  • Een verantwoordelijke van de sociale dienst geeft een overzicht van de dienstverlening waarop je na de operatie, indien gewenst, kunt rekenen: maaltijden aan huis,…
  • ...

Iedereen is vrijblijvend welkom, ook de familieleden. Je krijgt alle ruimte om vragen te stellen. Stel vooraf zeker je persoonlijke vragenlijstje op, zodat we niets vergeten.

Interesse om te komen? Schrijf je in via 014 57 70 13.

Menu